Waarom binnen je comfortzone blijven
als er daarbuiten veel meer te beleven valt?

Wanneer kan counseling ingezet worden

Bij allerlei problemen op het gebied van werk en/of privé waarbij je uit evenwicht bent, kan counseling een effectieve vorm van hulpverlening zijn, om inzichten te krijgen en om balans te vinden. Het is echter niet alleen bij al bestaande problemen toepasbaar. Je kunt het ook preventief gebruiken om juist te voorkomen dat iets een probleem wordt.
Bij counseling ligt de nadruk op het aanspreken van het zelf-oplossend-vermogen. Dit heeft als voordeel dat de oplossingen die er worden gevonden, meer bij je passen en zodoende ook beter eigen gemaakt worden.

Relatiecounseling

Binnen een relatie kunnen er diverse problemen ontstaan. Sommige mensen komen in een sleur terecht of kunnen er (kleine) irritaties optreden die langzaam maar zeker de partners uit elkaar drijven. Kinderen of het drukke bestaan kunnen hun weerslag hebben op de relatie en maak je te weinig tijd voor elkaar vrij. Je groeit langzaam uit elkaar en je twijfelt waarom je ooit bent gaan samenwonen of getrouwd bent. Je hebt het gevoel dat de passie en intimiteit is verdwenen. Daarnaast kan het zijn dat je moeilijk grenzen aan kunt geven en vaak voor de ander kiest i.p.v. tijd vrij te maken voor jezelf. Op het moment dat je er samen niet meer uit komt, kan relatietherapie (relatiecounseling) een uitkomst bieden.

Individuele Counseling

Counseling is een laagdrempelige vorm van individuele hulpverlening. Hierbij gaat het om gesprekken, waarin ondersteuning en begeleiding centraal staan. Doordat counseling pragmatisch van aard is, kan het je goed helpen in moeilijke of stressvolle situaties. De gesprekken zijn er op gericht om via het verkrijgen van inzicht, op een structurele manier te werken aan problemen. Tijdens de gesprekken wordt steeds jouw zelfoplossende vermogen aangesproken zodat je nu, maar ook later, in staat bent om je eigen leven op een positieve wijze te sturen, beter je grenzen aan kunt geven en op de juiste manier assertief kunt zijn.

R.E.(G.)T. therapie

R.E.T. staat voor Rationele Effectiviteits Training of Rationeel-Emotieve Therapie. Het is een methode om gedrag of emoties waar je last van hebt, om te buigen naar meer effectief gedrag of gedrag waar je geen last meer van hebt.
R.E.T. kan onder meer ingezet worden voor:
 
Spreekangst
Conflicthantering
Vlieg- of straatangst
Autoriteitsconflicten
Niet om kunnen gaan met frustraties
Perfectionisme
Te veel of te vaak zenuwachtig
Altijd aardig gevonden willen worden
Telkens teleurgesteld worden
Contactproblemen
Enz.

Toekomst en oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte therapie is een uiterst effectieve methode om cliënten met psychische problemen te behandelen. De aanpak bij oplossingsgericht werken verschilt sterk van de meeste andere therapievormen. Oplossingsgerichte therapie concentreert zich niet zo zeer op de problemen van de cliënt, maar op de oplossing. En dat werkt! Oplossingsgerichte therapie richt zich op het hier, brengt opluchting en inzicht en is vanaf de eerste dag toepasbaar. Oplossingsgerichte therapie is een relatief nieuwe vorm van gesprekstherapie. De gemiddelde behandelduur bedraagt slechts 5 sessies. Oplossingsgerichte therapie kunt u onder meer inzetten bij gezins- en relatieproblemen, depressiviteit, dwangstoornissen, stressgerelateerde aandoeningen en coachingstrajecten.

Vanaf medio 2016 ook psychosociale therapie

Partners